Szabályozás

A szabályok és előírások nem ismerete nem menetesít az elkövetett szabálysértés következményei alól.

A napi horgászatot megkezdeni csak előzetes tájékozódás után, a Helyi Horgászrend pontos ismeretében, annak betartásával és érvényes horgászokmányok birtokában lehet. Ezek hiányában a helyfoglalás és a horgászhelyre lepakolás is tilos!


A horgászat feltételei, engedélyek

Mivel a horgászat során a köztulajdonból a hal magántulajdonba kerül, a horgászatot a halászatról és horgászatról törvény szabályozza. A horgászengedély megszerzéséhez vizsgát kell tenni, melynek anyaga a horgász egyesületünknél elérhető. Ez tartalmazza a halak ismeretét, horgászmódszereket, felszerelést, valamint a horgászat jogi alapfogalmait.

Területi jegy

A területi engedélyt-jegyet egy adott vízterület hasznosítója (horgászegyesületek, cégek, magánszemélyek, önkormányzatok stb.) adhat ki, aki rendelkezik a vízterület halászati jogával. A területi engedély-jegy csak állami horgászjeggyel rendelkező horgásztársnak adható ki. A vízkezelő döntésének függvényében létezik napi, heti és éves területi jegy is.

Állami horgászjegy

Az állami halászjegyet vagy horgászjegyet a horgászegyesületek (a magyar állam megbízásában) egy évre - díj fizetése ellenében - adják ki. Állami horgászjegyet az a horgász kaphat, aki már letette a horgászvizsgát és nem követett el horgászati szabálysértést.

Éves felnőtt jegy 81%

Éves Ifjúsági jegy 6%

Éves Gyerek 10%

Éves 70.-év felett 5%

Napijegy 88%


Kapcsolat

Telefon: +36-70/323-2746
Email: Vezetőség
Email: Ügyfélszolgálat
Honlap: délzalaihorgasz

8847 Garabonc Kossuth L 51.
Telephely, 8800 Nagykanizsa
Szekeres J 45.